Energideklaration

Från och med 1 januari 2009 ska alla villor som säljs, hyrs ut eller nyproduceras vara energideklarerade. Det är en lag som bygger på ett EU direktiv och syftet är att sänka energiförbrukningen, minska utsläppen av växthusgaser samt skapa en god inomhusmiljö. Det är säljarens ansvar att energideklarationen är gjord innan försäljning. Är den inte det kan köparen göra en på säljarens bekostnad.

Vi hjälper dig

KPJ konsult energideklarerar ditt boende och vi verkar i hela norrbotten. Vi har ett fast pris och hjälper dig snabbt genom hela processen. Energideklarationen beskriver hur energieffektiv din byggnad är. Byggnadens energianvändning kartläggs och dokumenteras. Självklart gör vi en besiktning av byggnaden eftersom varje byggnad är unik.

Så här går det till

  • För bokning kontakta energiassistent Anna Karlsson, 070-300 73 67 eller gör en intresseanmälan här. Som fastighetsmäklare kan du smidigt använda vårat kontaktformulär.

  • Efter bokningen kommer en av våra energiexperter hem till dig och gör en besiktning av byggnaden och hämtar in uppgifter om byggnaden och energianvändningen i den.

  • Energideklarationen rapporteras sedan in till boverket. Du får en kopia på energideklarationen hemskickad.